ALLES OVER DE PRINSES

"Escaleren kun je leren!”

Eline de Valk

Prinses Ummenie d'n 61ste

 
Prinses Ummenie - Eline de Valk
Mijn naam is Eline de Valk. Voor de mensen die dat niet wisten.. ik heet inderdaad Eline, maar iedereen noemt me Valk! Ik ben geboren op 19 januari 1997 en van kleins af aan al Groesbeker in hart en nieren. Mensen kunnen mij onder andere kennen van Kinder Vakantie Werk, waar ik bestuurslid ben. Ieder jaar organiseer ik met zo ontzettend veel plezier een super toffe week voor 500 kinderen. Ook heb ik vroeger fanatiek gedanst en af en toe dansles gegeven bij Dance Centre E-line pro. Maar de meeste mensen zien me voornamelijk rond stuiteren in de horeca van Groesbeek. Tot vorig jaar heb ik zelf altijd met veel plezier in de horeca gewerkt. Man, wat kon ik genieten van die avondjes werken achter de bar bij De Linde. Ik vond het zelf vaak nog gezelliger dan de mensen aan de andere kant van de bar. Als kind ging ik altijd graag met ons pap, Willie de Valk, mee de tent in. Als klein meisje stond ik daar tussen al die kerels van de Stumpers. En hup! Binnen 10 minuten stond ik daar boven op een tafel. Vroeger nam ons mam, Lisette de Valk, mij altijd graag mee naar toneelvereniging d’n Zuute Ienval. Hier heb ik zelf ook nog een aantal jaar als kind aan mee gedaan. Later hielp ik mee in de zaal. Ik was er bijna iedere avond als ze moesten spelen te vinden. Ik vond het prachtig, het Groesbeeks dialect kon ik zo goed oefenen en ik was elke keer weer ontzettend trots als ons mam op het podium stond te stralen. Inmiddels ben ik werkzaam bij het Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen aan de Rijn. Via hun volg ik een opleiding tot verzorgende. Iedere dag mag ik daar ontzettend lieve mensen op leeftijd een fijne dag bezorgen. Ik wil even mijn prachtige raad voorstellen: mijn presidenten: Niels Klaassen en Lotte Hampsink. Mijn hofdames van mijn c.v. Uut de Moat: Eline Zwitserloot, Eline Bons, Desi Nillessen, Eefje Philipsen, Erika Egelie, Mara Geerts, Nika Willems, Ruby Schoofs, Stephanie van Elst en niet te vergeten Tera Hendriks. Mijn hofnar: Lars ‘’Nase’’ Derks (Prins ummenie d’n 59e) Mijn hofschenker: Bo Cillessen en mijn hofschenker in opleiding: Don Cillessen. Samen met mijn raad en De Feestneus gaan we er een bijzonder, maar geweldig jaar van maken! Ik wil niet teveel woorden vuil maken aan Corona. Het zal allemaal wat anders worden en we zullen waarschijnlijk veel tegenslagen krijgen. Daar is niets aan te doen. Het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft en plezier kan maken (en bier drinken, dat is ook heel belangrijk). Lieve mensen, Geniet van elkaar, hou van elkaar, drink bier met elkaar, huil met elkaar en dans met elkaar. Maak samen prachtige herinneringen om nooit te vergeten. De (Groesbeekse) carnaval is het aller mooiste wat er is! ‘’Escaleren kan je leren!’’ Dikke vette kus Valk
 

Beej Ummenie Thuus


De Ummenie is de prins van Groesbeek. Wie kent het gezegde niet. ‘Ummenie’ wordt gebruikt om naar een bevestiging te vragen. Bij het Groesbeek carnaval hebben we de bevestiging niet nodig. Ieder jaar zijn het wederom geslaagde dagen. Voorafgaand aan de carnaval nodigt de Ummennie diverse Prinsen met hun raden en batsemariekes uit. Uit de wijde omgeving komen ze naar Groesbeek om onze Ummenie een bezoek te brengen. Want wat is er gezelliger dan met een heleboel mensen samen te lachen om de komedianten die langs komen. De optredende dansgardes te bewonderen. En niet te vergeten te luisteren en kijken naar alle anderen die op deze dag iets komen vertellen of zingen.

Om de onderlinge banden tussen de prinsen te versterken is het evenement ‘Beej Ummenie Thuus’ in het leven geroepen. Op 2 februari 2003 werd in de Linde (te Groesbeek) de eerste editie gehouden van dit evenement. Toen kwamen er zelfs Prinsen uit Oldenzaal en Amsterdam bij Ummenie op bezoek. Samen een borrel drinken onder het genot van leuke optredens e.d. is gewoon super gezellig.

De Prinsen krijgen een uitnodiging voor hun komst. In de uitnodiging wordt verzocht om naast de Raad van Elf de plaatselijke coryfee mee te brengen. Met een optreden dient de plaats van herkomst vertegenwoordigd te worden. Hier wordt ruimschoots gehoor aan gegeven. Zo was er eens een optreden van de dansgarde uit Kranenburg, een buutreedner uit de Milsbeek, een schlagerzanger uit Malden, een dweilorkest uit de Molenhoek etc.

Uit de voorgaande jaren is gebleken dat, de behoefte om een keer bij elkaar te komen niet alleen bij ons leefde maar ook bij de Carnavalsverenigingen uit de regio’s. Nu staat ‘Beej Ummenie Thuus’ niet alleen bij ons op de kaart, maar ook in de regio kijken ze met veel plezier naar dit evenement uit. Vanaf 2016-2017 zal de benaming ‘Beej Ummenie Thuus’ veranderen in Beej prins Feestneus thuus".