ALLES OVER DE PRINS

Mè Carnaval get niks oan mien neus vurbej!”

Lars "Nase" Derks

Prins Ummenie d'n 59ste

 
Ummenie 59ste

Prins Ummenie d'n 59ste


Op vrijdag 16 november 2018 werd in een volle Nachtwacht bij De Linde in Groesbeek de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Feestneus bekend gemaakt! Lars Derks, beter bekend als Lars “Nase” mag zich Prins Ummenie d’n 59ste noemen. Tijdens het carnavalsseizoen 2018-2019 zal hij de scepter zwaaien over het Keulen van Gelderland.

Lars Derks is geboren en getogen op De Horst en lid van CV De Feestneus sinds 2014. Zeg je “Nasepop” dan weet iedereen waar je het over hebt… de “afterparty” van de carnavalsoptocht op De Horst. Hij houdt van muziek, draait zelf als DJ, hij is groot fan van zowel de kermis als de carnaval en sinds 2012 lid van carnavalsvereniging Ons Tröpke. In het dagelijks leven is hij werkzaam in de IT-branche bij “IT voor de zaak” in Groesbeek. Hij wordt bijgestaan door de raad van elf, de raadsdames en zijn presidenten Sjoerd de Haan, Bas Gijsberts en Rick Luijben. De hofdames zijn, Britt Derks, Elske Eikholt, Jody Schaap, Lise Zilessen, Yvanka Coenen, Elke Hubers, Lindsay Kusters, Marloes de Bruin en Sophia Thissen. De hofschenker is Noud Peters

Prins Ummenie d’n 59ste Lars “Nase” Derks bracht tijdens de onthulling zijn carnavalsschlager ten gehore “Gèf oow hand mar oan mien”

Zijn motto zal dit jaar zijn: “Mè Carnaval get niks oan mien neus vurbej!”


Prinsenreceptie


 

Beej Ummenie Thuus


De Ummenie is de prins van Groesbeek. Wie kent het gezegde niet. ‘Ummenie’ wordt gebruikt om naar een bevestiging te vragen. Bij het Groesbeek carnaval hebben we de bevestiging niet nodig. Ieder jaar zijn het wederom geslaagde dagen. Voorafgaand aan de carnaval nodigt de Ummennie diverse Prinsen met hun raden en batsemariekes uit. Uit de wijde omgeving komen ze naar Groesbeek om onze Ummenie een bezoek te brengen. Want wat is er gezelliger dan met een heleboel mensen samen te lachen om de komedianten die langs komen. De optredende dansgardes te bewonderen. En niet te vergeten te luisteren en kijken naar alle anderen die op deze dag iets komen vertellen of zingen.

Om de onderlinge banden tussen de prinsen te versterken is het evenement ‘Beej Ummenie Thuus’ in het leven geroepen. Op 2 februari 2003 werd in de Linde (te Groesbeek) de eerste editie gehouden van dit evenement. Toen kwamen er zelfs Prinsen uit Oldenzaal en Amsterdam bij Ummenie op bezoek. Samen een borrel drinken onder het genot van leuke optredens e.d. is gewoon super gezellig.

De Prinsen krijgen een uitnodiging voor hun komst. In de uitnodiging wordt verzocht om naast de Raad van Elf de plaatselijke coryfee mee te brengen. Met een optreden dient de plaats van herkomst vertegenwoordigd te worden. Hier wordt ruimschoots gehoor aan gegeven. Zo was er eens een optreden van de dansgarde uit Kranenburg, een buutreedner uit de Milsbeek, een schlagerzanger uit Malden, een dweilorkest uit de Molenhoek etc.

Uit de voorgaande jaren is gebleken dat, de behoefte om een keer bij elkaar te komen niet alleen bij ons leefde maar ook bij de Carnavalsverenigingen uit de regio’s. Nu staat ‘Beej Ummenie Thuus’ niet alleen bij ons op de kaart, maar ook in de regio kijken ze met veel plezier naar dit evenement uit. Vanaf 2016-2017 zal de benaming ‘Beej Ummenie Thuus’ veranderen in Beej prins Feestneus thuus".